Duurzame aftrap

Innovatie vraagt om slagkracht


De energietransitie biedt een continue uitdaging. Aan de samenleving in het algemeen en aan een bedrijf als Geas Energiewacht in het bijzonder. Geas wil een toonaangevende rol spelen op het brede terrein van verduurzaming van woningen en bedrijfsgebouwen. Dat traject is echter nog met veel onzekerheden omgeven. In ieder geval gaat het in de richting van gasloos wonen en een verdere ontwikkeling van producten en diensten op het gebied van ‘all electric’.

Energietransitie

Dat doen we in nauwe samenwerking met Essent. Deze energieleverancier speelt in de energietransitie een belangrijke rol. Ook gaan we nog hechter samenwerken met de andere servicepartners van Essent in Noord- en Oost-Nederland. Samen vormen we een netwerk van onderhouds- en installatiebedrijven dat dichtbij de consument staat.


Zonnepanelen kopen?

Door samenwerking vergroten we onze slagkracht; door bundeling van krachten en van kennis zijn we onze klanten nóg beter van dienst. Ieder huis is immers anders. Zonnepanelen kopen? Dan is de ligging natuurlijk een belangrijke factor. Dat is precies waar de toegevoegde waarde van Geas ligt: het bieden van maatadvies en maatwerk op het niveau van de individuele woning. Daarbij bieden we altijd een geïntegreerde oplossing. Een warmtepomp bijvoorbeeld geeft maximaal rendement als ook de isolatie optimaal is. Daarom gaan we onze diensten voor woningisolatie fors uitbreiden.


Duurzaam

Ook op de zakelijke markt breiden we onze activiteiten uit. Denk bijvoorbeeld aan woningbouwcorporaties, onder meer voor onderhoud aan CV-ketels. Maar ook aan projectontwikkelaars. Geas zal in de toekomst vaker en in een eerder stadium betrokken zijn bij de realisatie van duurzame nieuwbouwprojecten. In de agrarische sector zijn we samen met Essent actief met Dakvrienden. Daarbij plaatsen we zonnepanelen op daken van boerderijen en stallen in combinatie met het verwijderen van asbest.


Energiebesparing

Volop plannen en ambities dus. Weten welke mogelijkheden de energietransitie en energiebesparing voor jou hebben? Bel ons gerust voor advies.

"Energiebesparing vraagt om een integrale aanpak. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp in combinatie met woningisolatie. Geas levert daarbij niet alleen het advies, maar ook de uitvoering op maat.”

Elze Meijering, Algemeen directeur Geas Energiewacht

DEEL DIT ARTIKEL