Duurzame aftrap

Kies deze zomer voor zonnepanelen!


Allereerst wil ik vanaf deze plaats mijn dank uitspreken voor de vele positieve reacties op de eerste uitgave van ons online magazine De Woning van Morgen. Voor Geas nogmaals een bewijs dat duurzaam wonen leeft!

Met de winter achter ons kijken we vooruit naar een hopelijk mooie zomer. Aan weersvoorspellingen waag ik me niet, maar ik reken op veel zonuren. Daarom mijn zomertip: profiteer van de zon als duurzame bron die je oneindig en gratis kunt gebruiken voor het opwekken van je eigen energie.


Groene energie

Met zonnepanelen wek je je eigen groene elektriciteit op. Die kun je zelf gebruiken of via een slimme meter terug leveren aan het energienet. In combinatie met een zonneboiler voorzie je bovendien in warm water. Een duurzame investering dus. Zeker in combinatie met optimale woningisolatie.


Directe besparing

Zonnepanelen leveren direct een besparing op. Een gemiddelde zonne-installatie vraagt een investering van 3.500 euro. Gemiddeld bespaar je met zonnepanelen zo’n 500 euro per jaar op je energienota.

Je verdient je investering dus binnen 7 jaar terug. De levensduur van zonnepanelen is gemiddeld 20 tot 30 jaar. Dus tel uit je winst, zeker gezien de almaar stijgende energiekosten. Bovendien: rente op je spaargeld levert minder op dan panelen op je dak!


Advies van Geas

In mijn eigen all electric woning bespaar ik mede dankzij 12 zonnepanelen veel energie en dus veel kosten. Een dak op het noorden of veel schaduw? Ook dan bieden zonnepanelen voordeel. De Geas-adviseurs komen graag bij je langs voor advies op maat.

Bekijk hier hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen!

"Met de zomer in aantocht is dit het moment om de isolatie van je woning onder de loep te nemen. Dat vormt immers de ‘schil’ van je huis. Geas Energiewacht vertelt je graag hoe je je huis in de zomer heerlijk koel en in de winter lekker warm houdt.”

Gert Harm ten Bolscher, algemeen directeur Geas Energiewacht

DEEL DIT ARTIKEL