All Electric Challenge: ‘gamechanger’

Voor duurzaam en comfortabel wonen


Een samenwerkingsverband waarvan ook Geas Energiewacht deel uitmaakt, behaalde dit jaar de gedeelde eerste plaats bij de All Electric Challenge. De wedstrijd is een initiatief van de Stichting Natuur & Milieu.

Natuur & Milieu daagde met de Challenge pioniers in duurzaamheid uit om een duurzaam, haalbaar en kwalitatief hoogwaardig alternatief voor aardgas te presenteren. Een product of dienst waarmee huishoudens stapsgewijs kunnen overgaan van gasverwarming naar all electric-verwarming.


Energiebesparing

Geas Energiewacht ging de All Electric Challenge aan in samenwerking met ThermiQ (infraroodpanelen), CLAGE (elektrische warmwateroplossingen), BeNext (aansturing, monitoring, smart home-oplossingen) en ThermoShield (infrarood-reflecterende coating). Gezamenlijk presenteerden de bedrijven een totaaloplossing die voor een huishouden een gemiddelde energiebesparing realiseert van maar liefst 35%. Een toepassing bovendien die in slechts twee werkdagen in een woning te installeren is.

Gasloos wonen
De jury bestond uit Marjolein Demmers (directeur Natuur & Milieu), Ruud Koornstra (Nationale Energiecommissie) en Doekle Terpstra (voorzitter Uneto-VNI). Zij prezen het goed doordachte, haalbare en betaalbare plan: “een echte ‘gamechanger’ die bewijst dat duurzaam en gasloos wonen niet duur of oncomfortabel hoeft te zijn”. “Een mooie bevestiging dat wij en onze partners op de goede weg zijn”, stelt Geas-directeur Gert Harm ten Bolscher. “Maar: een prijs winnen is één; onze nieuwe ‘challenge’ is om dit succes een vervolg te geven. Daar zijn we nu volop mee bezig.”


Lees het juryrapport op www.thermiq.com/allelectricchallenge


Op de hoogte blijven?

Kijk dan op www.geas.nl/nieuws