‘Zonnepanelen
aanschaffen
kunnen
we iedereen
aanraden’

De woning van de familie Kuiperij in Doetinchem

Bij steeds meer huizen in zijn directe omgeving zag hij zonnepanelen op het dak verschijnen. Toch duurde het even voor Dick Kuiperij zelf ‘om’ was. “Maar we zijn blij dat we het gedaan hebben en heel tevreden met het eindresultaat. We besparen nu maandelijks een mooi bedrag en dragen ook nog eens bij aan een beter milieu. In alle opzichten is er dus een hoog rendement.”

“Sparen levert niks op en ik ben geen belegger, maar ik wilde toch een mooi rendement op mijn spaargeld”, vertelt Dick. “Daarom besloot ik om m’n geld maar ‘op het dak te leggen’ en zonnepanelen te kopen. Een behoorlijke investering, maar we hebben er geen moment spijt van gehad. Tot en met augustus 2018 was onze opbrengst aan zelfopgewekte energie al meer dan in heel 2017. Dit zorgt uiteraard ook voor een mooi financieel voordeel.“


Maatwerk zonnepanelen

Dick ging bij zijn zoektocht gedegen te werk. “Op basis van ons verbruik heb ik berekend dat tien panelen voor ons een prima aantal zou zijn. Ik had bij een bepaald merk wel een goed gevoel en besloot voor verder advies contact op te nemen met Essent, onze energieleverancier.” Omdat Geas Energiewacht servicepartner van Essent is in zijn regio, werd Dick doorverwezen naar Geas. “Ik kreeg het advies om met hen contact op te nemen omdat zij het gewenste maatwerk konden leveren. Ik wilde de panelen namelijk graag op een specifieke manier geïnstalleerd hebben. Geas kende ik al van naam en de website vond ik er professioneel en betrouwbaar uitzien. Ik had er meteen een goed gevoel bij.”


‘Gedegen voorwerk,
optimaal resultaat’


Perfect geadviseerd

Adviseur Ton Peters kwam langs om de wensen van de familie Kuiperij te bespreken en de mogelijkheden uit te leggen. Dick: “Dat verliep perfect. Samen hebben we een keuze gemaakt en vervolgens heeft Ton gezorgd dat de panelen werden gemonteerd. Dat is prima verlopen en ook de nazorg was uitstekend. Zo kwam Geas een paar weken na het installeren met het idee om extra verzwaring toe te passen, zodat ook bij zwaardere windstoten de panelen op hun plek zouden blijven. Heel pro-actief dus.”


Warmtepomp of boiler

Het hield voor de familie Kuiperij niet op bij de zonnepanelen. “In mei 2018 hebben we een nieuwe keuken aangeschaft. Daarin zijn we meteen op inductie overgegaan. Daarmee koken we dus op elektriciteit die we zelf hebben opgewekt. Voor de toekomst overwegen we om nog twee extra zonnepanelen aan te schaffen en een warmtepomp of boiler te installeren.”

TIP VAN TON

“Zonnepanelen kunnen snel tot een interessante besparing leiden. Mooi dat dit bij de familie Kuiperij gelukt is. Ook bij specifieke installatiewensen denken we mee. We komen bij je thuis om je situatie en wensen persoonlijk door te nemen en bieden op basis daarvan een oplossing op maat.”

Ton Peters, adviseur Geas Energiewacht

DEEL DIT ARTIKEL